Pentueet

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pentuetta suunnitellessa punnitsen yhdistelmän annin rodulle. Tätä tukemaan olen tutkituttanut nartun luuston, silmät ja teettänyt geenitestin, joita käytän myös urosvalinnan pohdinnassa. Rodun luonteen ja koiran "moottorin" säilyttäminen on minulle tärkeää, ne ovat yksi iso pohdinnan asia valintoja tehdessä. Nämä terveysasioiden rinnalla on pohja, joita punnitsen suunnitelmissa ja päätöksien tekemisessä, kun mietin yhdistelmäkokonaisuutta.

Oletko harkinnut ja suunnitellut shelttiä itsellesi? Etsitkö harrastuskaveria ja perheenjäsentä sheltistä? Oletko kiinnostunut tutkituttamaan koirasi terveyden (silmät, polvet, kyynärät, lonkat ja mielellään myös selkä) sen aikuisiällä ja ymmärrät niiden merkityksen? Oletko valmis olemaan yhteydessä kasvattajaan jatkossakin koiran asioissa? Ota yhteyttä, jos nämä asiat tuntuvat myös sinun omilta ajatuksiltasi. Kerro itsestäsi, perheestäsi, koirataustastasi, haaveistasi tulevan nelijalkaisen suhteen jne. Jokaisen meiltä lähtevän pennun tulevan kodin kanssa keskustelemme koiran terveystarkastuksista. Niiden teettäminen on minulle erittäin tärkeää ja odotan, että perhe ymmärtää niiden merkitysen koiralle, sen sukulaisille ja koko rodulle.

Pennut luovutetaan rekisteröitynä, useasti madotettuina, silmä- ja terveystarkastettuina. Ne kasvavat perheemme keskellä tottuen normaaleihin arkiääniin ja -askareisiin.

Haaveissa sheltti -pennunostajan opas (linkki yhdistyksen sivuille)

~ Saija
saija.ilonen (at) gmail.com

Luo kotisivut ilmaiseksi!